Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új lelkész a Butmir táborban

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. január 17. 11:35

Január 16-án, vasárnap zsúfolásig megtelt a szarajevói Butmir tábor kápolnája magyar, osztrák, és német katonákkal. A népes létszám annak volt köszönhető, hogy ezen a szentmisén mutatkozott be Oláh Emil alezredes, az MH EUFOR Kontingens nyolcadik váltásának tábori lelkésze. Emellett pedig ezen a misén adta át a szolgálatot Kálinger Roland százados, aki a hetedik váltás lelkészi beosztását töltötte be az elmúlt fél évben.

1595912744
A szentmise végén Nagy Tibor dandártábornok, az EUFOR parancsnokhelyettese, magyar nemzeti rangidős átadta a békefenntartásért adható kitüntetést Karl Kastenhofer ezredesnek, az osztrák diakonusnak a kiemelkedő nemzetközi és egyházi kapcsolatok ápolásáért.

A magyar és az osztrák tábori lelkészek az együtt töltött hat hónap alatt nemcsak jó szakmai kapcsolatot alakítottak ki, hanem bajtársi, sőt baráti viszonyba kerültek egymással, és ez a jó viszony érződött a kontingensek katonái között is.

A szentmise lezárt egy időszakot, egyben megnyitott egy újat. Fél évvel ezelőtt, mikor a hetes váltás a műveleti területre lépett, még öt tábori lelkész dolgozott a táborban, az új lelkész már csak másodmagával fogja feladatát ellátni.

 
1595912744
 
1595912744