Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új magyar összekötő tiszt a német Műveleti Parancsnokságnál

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. július 22. 12:29

Ünnepélyes kibocsátó ünnepségen búcsúztatták el Szerencse Renáta őrnagyot, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Békeműveleti Főnökség főtisztjét, akit 2010. július 25-től egy évre a Német Hadsereg Műveleti Parancsnokság összekötő tiszti beosztásába vezényeltek Potsdamba.

Bagi László mérnök ezredes, az MH Műveleti Központ Békeműveleti Osztály vezetője a találkozón a misszióba induló főtisztnek úgy fogalmazott: a körülmények ideálisak a munkavégzéshez, mint ezt a jelenleg ott tartózkodó Somogyi Zoltántól is megtudták. Mint mondta, az egyéves misszió alatt a főtiszt sok tapasztalatot szerezhet, és bár az igazi munka elsősorban szeptembertől kezdődik, addig is lesz ideje arra a nyáron, hogy megismerje a környéket. „Amiben tudunk, segítünk. Arra kérlek, hogy legalább úgy, mint Somogyi Zoltán, de esetleg még jobban teljesítsd a feladataidat", mondta az ezredes.

1595904923
 

Mint azt Szerencse Renáta a honvedelem.hu-nak elmondta: ez már a harmadik misszió, ahol szolgálatot teljesít. „2005-ben szolgáltam a balkáni misszióban, a NATO szarajevói parancsnokságán, egyéni beosztásban, mint PSYOPS összekötő tiszt. 2008-ban pedig a PRT 4. váltásában szolgáltam, mint szóvivő", mondta. A főtiszt hozzátette: párja (aki szintén katona) a misszió alatt itthon teljesít szolgálatot. „Volt, hogy ő teljesített Kabulban szolgálatot, én pedig itthon maradtam. De hát ez a katonaélet", tette hozzá.

Mint azt a leendő összekötő tiszt elmondta: a potsdami bázison Somogyi Zoltán őrnagyot váltja. „Szinte napi kapcsolatban vagyunk, rajta keresztül fel tudtam készülni a feladatra. Az átadás-átvételt követően még egy hetet együtt fogunk tölteni, és azt gondolom, ez alatt az idő alatt fogom igazán megismerni a feladataimat", hangsúlyozta Szerencse Renáta.

1595904923