Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnok a támogató dandár élén

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. július 1. 9:32

Az MH Támogató Dandár új parancsnoka, Kun Szabó István ezredes június 23-án megtartotta első parancsnoki értekezletét a vezetői állomány részére. A parancsnok meghallgatta a végrehajtó alegységek parancsnoki jelentését az eltel időszakban végzett feladatokról, majd a fegyvernemi főnökök reagálását.

1595921116
A parancsnoki értekezleten Kun Szabó ezredes elmondta, a parancsnoknak sok lehetősége van, hogy megfelelően vezessen, de ez kötelessége is. Hozzátette: jó szakemberek vannak a dandárnál, ezt az elmúlt félévben tapasztalta. Kihangsúlyozta, hogy a kitűzött célokat csapatmunkával lehet elérni.

Elhangzott,  a következő időszakban lesznek új kihívások újszerű válaszokkal. Kérte mindenki támogatását, hogy még hatékonyabban tudjanak dolgozni. Hozzátette: fontosnak tartja az alegységparancsnokok önállóságát, de ugyanakkor az egyének felelősségére is kitért.

Az alakulatnál minden évben kétszer alaki és ruhaszemlét rendeznek. Az idei nyári szemle június 27-re esett. A felsorakotott közel négyszáz katona előtt felolvasták a dandár parancsnokának parancsát a beosztás és a Budapest helyőrség-parancsnoki teendők átvételéről.  Kun Szabó ezredes a katonákhoz szólva elmondta: a parancsnokváltással a dandár feladatrendszere és szervezete nem változott. Hozzátette: elvárja minden katonától, hogy a meglévő erőforrásokkal, maximális tudása mellett és a szabályzatok előírásainak betartásával gazdálkodjon.

1595921117
 

Fotó: A szerző felvételei