Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új szakaszba lép a KFOR-felkészítés

Szöveg: Dr. Láda Mónika fhdgy. |  2010. április 30. 13:00

Múlt héten véget ért a Koszovóba készülő KFOR kontingens augusztusi váltására készülő állomány felkészítésének első fázisa a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Szávai Károly százados, a kiképző zászlóalj törzsfőnöke elmondta, hogy az állomány eredményesen végrehajtotta az általános egyéni felkészülést.

A felkészülés végén tesztlap kitöltésével adtak számot tudásukról a katonák. Túlnyomórészt jó eredmények születtek, ami azt jelenti, hogy komolyan vették a kiképzést.

„Május 3-tól új szakaszába lép a felkészülés" – tájékoztatta a kiképző zászlóaljat Kanyó László alezredes, a KFOR következő váltásának kijelölt parancsnoka a pénteki állománygyűlésen. Az elkövetkező időszakban az egyéni, tervezett beosztásokhoz szükséges szakfelkészítések lesznek. A második ütemben kollektív, speciális fegyverekkel és harcjármű toronyfegyverekkel a lövész beosztásba tervezett katonák végrehajtják az egyéni lőgyakorlatokat. A dóci lőtéren célba fog találni a géppuska, az RPG, a sörétes puska és a KGP-9 géppisztoly is. A jövő héten elkezdődik a gép- és harcjárművezető beosztásba tervezett katonák elméleti, majd gyakorlati felkészítése is melynek szerves része a sándorfalvi gyakorlótéren lévő vezetési gyakorlatok. A második fázisban kerül sor az állomány egészségügyi, híradó és logisztikai szakfelkészítésére is.

„Meg vagyok elégedve az állomány eddig nyújtott teljesítményével. A jövőben is hasonló hozzáállást várok el Önöktől. Köszönöm a munkájukat." – értékelte Kanyó alezredes a Koszovóba készülő katonák közel egy hónapos felkészülését.

1595901052