Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új ügyvezető a Honvéd Együttesnél

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. május 7. 14:40

Dr. Bolvári-Takács Gábor főiskolai tanárt nevezte ki május 1-jétől a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé a nemzeti erőforrás miniszter.

Dr. Bolvári-Takács Gábor igazgatja május 1-jétől a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. tevékenységét: az új ügyvezető Aranyos Károly helyét vette át az egyedülállóan sokszínű művészegyüttes vezetőjeként.

A középiskolai tanári, népművelői és jogi képesítéssel is rendelkező új ügyvezető igazgató 1993-tól dolgozik a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 2000 és 2008 között a kiemelkedően közhasznú alapítványi formában működő, közel száz főt foglalkoztató Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója volt.

Számos testület és bizottság tagja, az MTA köztestületi tagja, az MTA Tánctudományi Munkabizottsága egyik alapító titkára, a Zempléni Múzsa társadalomtudományi és kulturális folyóirat alapító főszerkesztője, a Tánctudományi Közlemények lapigazgatója. Publikációinak száma meghaladja a kétszázat, több önálló kötetet is jegyez. Szakmai és tudományos eredményeit az MTA Stratégiai Kutatási Pályázatának Fődíjával (1999) és Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel (2011) ismerték el.