Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új utakon - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. május 16. 9:44

Fegyvertervező és -gyártó szakirányú képzést indít 2022 szeptemberétől a kecskeméti Neumann János Egyetem, amely az elsők között ismerte fel a hazai védelmi ipar megújításában és fejlesztésében rejlő felsőoktatási, illetve kutatás-fejlesztési lehetőségeket. Az országosan egyedülálló specializációt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar gépészmérnöki alapszakán jelenleg tanuló hallgatók is választhatják – a 4. félév eredményes teljesítését követően.

MH_2022_5_borito

Kiszámítható, biztos életpályát kínál a Magyar Honvédség azoknak a szakembereknek, akik a legmodernebb technológiákat alkalmazó, új gyárakkal és üzemekkel bővülő hazai védelmi iparban terveznek elhelyezkedni. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása során ugyanis egyre több olyan magasan kvalifikált, korszerű műszaki ismeretekkel rendelkező fiatal technikusra, mérnökre van szükség, akik a bázisát képezhetik a jövő logisztikai támogatórendszerének és a kutatás-fejlesztésnek. A folyamatosan bővülő hazai védelmi iparban dolgozók létszámának gyarapítását hivatott biztosítani az az együttműködési szerződés is, amelyet idén januárban írt alá Filótás István dandártábornok, az MH Modernizációs Intézet parancsnoka, dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, illetve Bozó Gábor, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium igazgatója.

A két oktatási intézmény közti együttműködés a védelmi ipar iránt elkötelezett diákok számára is kedvező továbbtanulási lehetőséget kínál, hiszen a csongrádi technikumból „egyenes út” vezet Kecskemétre; a jövő hadmérnökei közül valószínűleg sokan a Neumann egyetemről kerülnek majd ki.

További részletek a Magyar Honvéd magazin május 13-án megjelent számában!