Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A békét akarjuk megnyerni, nem a háborút!”

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. május 16. 10:58

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

„Ez a fajta kötődés csak a harcárokban alakul ki”
Hazatért Koszovóból az első önkéntes tartalékos szakasz

A koszovói misszió 25. váltásában a hivatásosok és szerződésesek mellett egy szakasznyi önkéntes tartalékos katona is szolgálatot teljesített. A tapasztalatokról Rajos István főhadnagy, szakaszparancsnok és Nagy László főtörzsőrmester, szakasz altiszt mesélt.

A teljes cikk itt érhető el.

cikkek (1)

„Az én békémet adom nektek”

Hagyományos és látványos nyitóünnepséggel kezdődött meg a 62. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a franciaországi Lourdes-ban május 13-án, pénteken, az esti órákban. A rendezvényen közel tízezer katona és civil vesz részt számos országból. Magyarországról mintegy 110 zarándok érkezett az eseményre.

A teljes cikk itt érhető el.

cikkek (2)

Novák Katalin: a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút

Katonai tiszteletadás mellett iktatták be Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét május 14-én, szombaton, a Kossuth téren. A rendezvényen – amelyen mások mellett részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka – az államfő beszédében kijelentette: a magyarok együtt vannak abban a szándékban és akaratban, hogy jobb, szebb, békésebb, gazdagabb és biztonságosabb életet teremtsenek.

A teljes tudósítás itt érhető el.

cikkek (3)
Címkékhonvédelem