Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vadászgépek az orosz légierőnek

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. július 8. 8:59

Oroszország katonai vezetése úgy döntött, hogy 48 darab Szu-35 típusú, többcélú vadászrepülőgépet vásárol az ország légiereje számára, közölte a védelmi minisztérium egy magasrangú, ám magát megnevezni nem kívánó képviselője. A hírforrás elmondása alapján az új repülőgépek 2015-ig állnak hadrendbe.

Az Interfax hírügynökség információi szerint a megállapodást hivatalosan a MAKSZ-2009 (Nemzetközi Repülési és Ûrkutatási Szalon) első napjaiban fogják bejelenteni. A nemzetközi kiállítás augusztus 18-23. között várja az érdeklődőket a Moszkva melletti Zsukovszkij bázison.

2009 márciusának végére az új orosz vadászrepülőgép, a Szu-35 végrehajtott mintegy száz felszállást, amelyek során végrehajtották a repülőgép irányító rendszerének végső tesztjeit. A gyártó tervei szerint 2009 második negyedévében egy újabb repülőgépet állít be a repülési tesztek folytatására, és így a három gép használatával a repülések számát 150-160-ra tudja emelni.

Mint arról korábban lapunkban mi is beszámoltunk, április 26-án megsemmisült az egyik prototípus. A gép balesetének okaként a fékrendszer meghibásodását nevezték meg. A cég képviselője elmondta, hogy a Szu-35 balesete nem hátráltatja a kísérleteket.