Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb alapkiképzés kezdődött Gödöllőn

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde |  2023. február 13. 14:44

Negyvenegyen vonultak be alapkiképzésre az MH 1. Területvédelmi Ezredhez Gödöllőn, az MH Anyagellátó Raktárbázis laktanyájába, február 13-án, hétfőn.

Magyarország biztonsága a legnagyobb kincsünk, a haza védelme most a legfontosabb feladatunk. Egy eszközeiben modernné váló, high-tech, a változó világ kihívásainak megfelelő, ütőképes hadsereghez elszánt, bátor, jól kiképzett honvédekre is szükség van. Az, aki katonának jelentkezik, jó karrierutat választ, hiszen lépésével egy gyorsan fejlődő, modern hadsereghez csatlakozik, amelyre az egész nemzet büszke lesz.

RT1_3501

A Gödöllőre bevonuló újoncokat Soós Lajos főtörzszászlós, az MH 1. Területvédelmi Ezred vezénylőzászlósa köszöntötte hétfő reggel a Dózsa György úti laktanya épületében, ahol eligazítást kaptak, majd a szerződések aláírását követően megkapták egyenruhájukat.

„Magamat nem értelmezhetem úgy, hogy csak én vagyok. Csak a közösséggel együtt értelmezhetem saját magamat. A honvédségen belül csak egyedül senki nem lehet sikeres, a közösségen belül lehet elérni eredményeket. Az alapkiképzés lényege nem az, hogy az egyén megmutassa azt, hogy ő a legjobb az adott feladatban. Persze ez is lényeges, hiszen valamilyen szinten verseny folyik az újoncok között, de elsődlegesen mindenkinek saját magát kell legyőznie, ez az egyik legfontosabb feladat. A közösség azt nem tudja elfogadni, ha valaki nem akar a részévé válni, ezért azt várják el az újoncoktól, hogy jó bajtársi és emberi kapcsolatokat építsenek ki egymás között” – mondta az újoncoknak Soós Lajos főtörzszászlós.

RT1_3573

A kiképzés összesen nyolc hétig tart, ezen belül öthetes az alapkiképzés, ezt követi egy hét adminisztráció, majd kettő hét lövész felkészítés vár a jelentkezőkre. Az alapkiképzés alkalmával szabadon választhattak, hogy a laktanyában kérik elszállásukat, vagy minden nap beutaznak lakhelyükről.

Az alapkiképzés azzal a tudással vértezi fel az újonc katonákat, amelyek a jövőben nélkülözhetetlenek a katonai szolgálat ellátásához.

Kapcsolódó cikkek