Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb F-18-asokkal erősít az RAAF

Szöveg: JETfly |  2010. július 12. 15:25

Hat új Boeing F/A-18F Super Hornet érkezett a napokban az ausztrál légierő Amberley bázisára, ezzel a RAAF flottája 11 tagúra bővült. Egyébként az első öt gép ez év márciusában érkezett a bázisra.

Ausztália 2007 márciusában jelentette be 24 darab modern Block II verziójú Super Hornet beszerzését. A gépeket a Raytheon APG-79 aktív fázisvezérelt radarjával szerelték fel. A Boeing 2011-re tudja teljesíteni a megrendelést, melyből az első 11 gép a terv szerint megérkezett.

A Boeing Super Hornettel az ausztrál légierő egy többfeladatú géphez jut, amellyel küldetések széles spektrumát képesek végrehajtani. A Super Hornet így alkalmas a légi fölény kivívására, precíziós fegyverekkel nappali és éjszakai csapásmérésre, képes vadászkíséretet adni, továbbá földi csapatok közvetlen légi támogatásra, és az ellenséges légvédelm leküzdésére is. Az amerikai haditengerészet légeierejének gerinceként alkalmas hajók elleni csapásmérésre, de felderítésre, előretolt légi megfigyelési és légi utántöltési feladatokat is el tud látni..

A Boeing több mint 430 darab F/A-18E/F vadászgépet szállított le eddig az amerikai haditengerészetnek.