Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb fákkal gazdagodott a kiképzőközpont

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 28. 11:10

Újabb facsemetékkel gazdagodott az MH Béketámogató Kiképző Központ, ezúttal az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének képviselői találtak méltó helyet két fügefának a központ területén.

DSC_0006

A két szervezet 2020 októberében kötött együttműködési megállapodást. A további közös munka, a jó kapcsolat megőrzése és erősítése jeleként pedig Szabovik Zoltán nyugállományú alezredes, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének elnöke és Kiss Róbert ezredes, a központ parancsnoka közösen ültették a gyümölcstermőket április 26-án.

Az ejtőernyősök és a béketámogatók közötti együttműködés, jó kapcsolat egyébiránt nem újkeletű, hiszen a 2018-ban megrendezett Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny során a szolnoki alakulat támogatta, segítette az Európai Ejtőernyős Szövetség (Union Européenne des Parachutistes – UEP) rendezvényének lebonyolítását, valamint tavaly a központban rendezték meg a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége – amelynek az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete is tagja – 30 éves fennállása alkalmából tartott konferenciát.