Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb győri katona a legfelkészültebb altisztek között

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző és Kapás Viktor hadnagy felvételei |  2021. február 7. 13:17

Az Acélkocka Altisztképzési Rendszer legmagasabb szintű kurzusának eredményes zárását követően, a napokban vette át oklevelét Szögedi Dezső zászlós, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2. légvédelmi rakétaosztályának (MISTRAL) megbízott vezénylőzászlósa a szentendrei MH Altiszti Akadémián.

győri_altiszti (1)

Szögedi Dezső zászlós részt vehetett az öt hónapos Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamon (ÖVAT), kiemelkedő szintű altiszti szakmai végzettséget és vezetői tudást szerezve ezzel az MH Altiszti Akadémián.

A képzésre jelentkezőknek - több évtizedes katonai tapasztalat, ECDL bizonyítvány, közigazgatási alapvizsga, minimum alapfokú STANAG nyelvvizsga, érvényes B-kategóriás vezetői engedély mellett - rendelkezniük kell az állományilletékes parancsnok és a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának támogató javaslatával is.

győri_altiszti (3)

Szögedi zászlós elmondta: a több hónapos képzés során úgynevezett modul blokkokon keresztül bővíthették ismereteiket és szélesíthették altiszti látásmódjukat kommunikációs, műveleti és stratégiai szinten egyaránt. Betekintést nyertek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló fejlesztésekbe és naprakész információt kaptak a Magyar Honvédség működését érintő szervezeti átalakításokról.

A vezető altiszti tanfolyam Szögedi Dezső zászlós számára, az „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer témában írt szakdolgozatának sikeres megvédésével és eredményes szóbeli vizsgával zárult. A zászlós és altiszt társai a záróünnepségen Frankó Imre ezredestől, az MH Altiszti Akadémia parancsnokától, valamint Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósától vették át okleveleiket.

győri_altiszti (2)