Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 14. 9:19

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium május 11-én, szerdán délelőtt. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már a nyolcadik iskola csatlakozott a programhoz.

Nyíregyháza_Honvéd_Kadét_Program_ (2)

Az együttműködési megállapodást Herczku Márton Géza, az intézmény igazgatója, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka és Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója látta el kézjegyével.

Nyíregyháza_Honvéd_Kadét_Program_ (1)

Vantal Zsolt ezredes beszédében kiemelte: a Honvéd Kadét Programon keresztül egyre több fiatalt tudnak megszólítani és olyan alapvető fontosságú értékeket átadni, mint a bajtársiasság, fegyelem, precizitás, valamint a közösségért való tenni akarás. „Mindezek mellett a honvédelmi táborok, versenyek is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a honvédelem iránt érdeklődő fiatalok életre szóló, meghatározó tapasztalatokkal gazdagodjanak” – hangsúlyozta a parancsnok.

A rendezvény zárásaként Kis Ákos vezető kormánytanácsos, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi Nevelési és Ifjúságstratégiai Osztály szakreferense átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt az intézmény vezetőjének.

Nyíregyháza_Honvéd_Kadét_Program_ (3)