Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb izraeli légitámadások

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. december 21. 13:51

Az izraeli légierő nyolc hullámban légitámadásokat hajtott végre hétfő éjjel a Gázai övezetben, amelyben megsebesült két palesztin fegyveres – közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk. Három bevetésben az övezet déli részén lévő Hán-Júniszban vettek célba különböző objektumokat.

A városban sebesült meg az övezetet irányító radikális szervezet, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzedín el-Kasszám Brigádoknak két harcosa, egyikük súlyosan. Izraeli harci gépek ezenkívül támadtak egy csempészalagutat az övezet egyiptomi határán, Rafah városánál, de ott nem esett bántódása senkinek.

Szintén nem okozott sebesülést senkinek a többi támadás, amelyet az övezet északi részén hajtottak végre Dzsabalíja menekülttáborában, valamint Bét-Lahja, Bét-Hanan, és Zejtún városokban. Zejtúnban a Kasszám-brigádok egy kiképzőtáborát támadták.

Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette a légitámadások tényét, de közlése szerint csak hetet hajtottak végre, fegyvercsempész-alagutak és -raktárak ellen. Izrael elleni aknatámadásokat toroltak meg velük – tette hozzá. Korábban egy katonai szóvivő közölte, hogy palesztin fegyveresek kilőttek kilenc aknagránátot Izrael területére. Egyik aknagránát sem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban.