Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb oktatási intézményeket fertőtlenítettek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 17. 20:16

A Magyar Honvédség katonái március 17-én, szerdán is folytatták az Operatív Törzs által elrendelt tanintézeti fertőtlenítéseket.

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

A szentesi székhelyű alakulat katonái március 17-én egy újabb közoktatási intézményt fertőtlenítettek. Ezúttal Szegeden, a Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum területét mentesítették. A kilenc katonából álló csoport – a helyszínbejárást és áramtalanítást követően – a több mint ötezer négyzetméternyi terület alapos, mindenre kiterjedő mentesítését végezte el másfél óra alatt.

Szöveg és fotó: MH 37. II. RFME

* * *

MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

Hét budapesti és három Pest megyei intézményt fertőtlenítettek a székesfehérvári alakulat katonái március 17-én, szerdán. A köznevelési intézményekben a hét-hét főből álló Biológiai Mentesítő Csoportok MOL Hygi Flow Rapiddal és Fortéval, ózongenerátorokkal és hidegköd-képző eszközökkel fertőtlenítették a tantermeket, a speciális termeket, a közös helyiségeket, az irodákat, a folyosókat, valamint a vizesblokkokat - összesen közel 60 ezer négyzetméter felületen.

Szöveg és fotó: MH 93. PSVVZ

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi intézmény három szintes általános iskolája után az óvodaépületet, majd az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskolát mentesítette az alakulat négy fertőtlenítő raja március 17-én. A Magyar Honvédség célja, hogy – amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi – a gyermekek a digitális oktatást követő tavaszi szünetről tiszta, fertőtlenített épületekbe térhessenek vissza.

Szöveg és fotó: Kun-Orosz Adrienn

* * *

MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

A ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolát fertőtlenítették a szolnoki alakulat katonái március 17-én. „A Balassagyarmati Tankerületi Központ javaslatára valósult meg a fertőtlenítés, ami azért volt elengedhetetlen, mert magas számú volt a megbetegedés a tanári karban” – mondta a helyszínen Kormány Zsoltné, a 134 alsó és felső tagozatos diák igazgatónője.

Az iskola 1104 négyzetméterét a dandár kilenc katonája két óra fertőtlenítette le. A munka befejeztével az igazgatónő köszönetét fejezte ki a katonáknak, hogy ilyen alapos és lelkiismeretes munkát végeztek.

20210317-KRDD-fertotlenites

Szöveg és fotó: MH 2. KRDD

* * *

MH Pápa Bázisrepülőtér

Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is folytatódott a köznevelési intézmények fertőtlenítése. A pápai alakulat mentesítést végző katonái március 17-én a győrújbaráti Pitypang Óvoda és Konyha, majd a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola épületét mentesítették összesen mintegy háromezer négyzetméteren.

Szöveg és fotó: Pelsőci Miklós őrnagy