Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb robbanás az uljanovszki raktárban: legalább nyolc halott

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. november 24. 6:46

Újabb robbanás következett be az uljanovszki fegyverraktárban hétfőn, és az első hírek szerint nyolc katona életét vesztette, ketten pedig kórházba kerültek – jelentette be az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata. A sérültek állapota közepesen súlyos, mindkettőt megműtötték, de nincsenek életveszélyben.

A halottak között két tiszt és hat szerződéses katona van. A robbanás nem fenyegeti a várost, és még a katonai telepet sem, hatása a műhelyen belül maradt, ahol történt – közölték.

Egy lövedék akkor robbant fel, amikor éppen teherautóra rakták a múlt heti robbanás és tűz után épségben maradt lövedékeket.

A helyszínen megkezdte munkáját a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság katonai nyomozóinak csoportja és a katonai ügyészség munkatársai. Mindenekelőtt azt ellenőrzik, mennyire gondoskodtak a felelősök a biztonsági előírások betartásáról.

November 13-án a haditengerészet fegyverraktárában, amely egy zárt katonai telepen van, tűz ütött ki egy műhelyben, ahol a megsemmisítendő lövedékek hatástalanítása folyt. A muníció robbanásai órákon át világították be a város felett az eget, két katona életét vesztette, hatvan ember megsérült, közülük hat szorult kórházi ápolásra.

Az előzetes megállapítás szerint a tüzet kiváltó robbanást a technológiai fegyelem megsértése okozta.