Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok vonultak be

Szöveg: Józan Tímea önkéntes műveleti tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei, Területvédelmi zászlóaljak |  2020. október 3. 11:19

Október 1-jén kezdődött el a harmadik ütemben bevonult speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok (SÖTT) felkészítése az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrednél. A fél éves katonai kiképzésre jelentkezők közül sokan veszítették el a munkahelyüket a koronavírus-járvány miatt.

MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred_speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok  (1)

Budapesten, valamint Fejér, Vas, Somogy, Zala és Győr-Moson Sopron megyében összesen, több mint 120 fő jelentkezett a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formára, kiképzésük októberben kezdődik.

A bevonulás napján - a járványügyi helyzet miatt - a területvédelmi zászlóaljak fokozottan ügyeltek az objektumokba való beléptetésre, amely a hatályos eljárásrendnek, az egészségügyi feltételeknek megfelelően zajlott. A résztvevőknek kötelező volt a maszk viselete, a tájékoztatón pedig, egymástól másfél méter távolságban helyezkedtek el.

MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred_speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok  (4)

A bevonuló önkéntesek különböző korosztályból érkeztek, nők és férfiak egyaránt jelentkeztek. Voltak, akiket a munkahely elvesztése motivált, de volt olyan is, akinek régi álma volt csatlakozni a Magyar Honvédség kötelékéhez. A szerződéskötés napján először az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kirendelt toborzó iroda képviselői papíron átadták a bevonulókat az illetékes területvédelmi zászlóaljaknak. A speciális önkéntes területvédelmi tartalékosokat a zászlóaljparancsnokok köszöntötték, ezt követően a zászlóaljak szakállománya tájékoztatta őket a kiképzés menetéről.

A résztvevők az elkövetkező hónapokban a katonaélettel fognak megismerkedni, a megszerzett tapasztalatokkal pedig, aktív katonai szolgálatot is tudnak majd vállalni.

GALÉRIA