Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb sportsikert ért el egy hódmezővásárhelyi katona

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Bartyik Zoltán őrnagy archívuma |  2021. december 8. 8:04

A Franciaországban megrendezett Kettlebell világbajnokságon második helyezést ért el november végén Bartyik Zoltán őrnagy, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája.

Bartyik_1

A Nemzetközi Kettlebell szövetség (IKMF - International Kettlebell Marathon Federation) szervezésében megrendezett világbajnokságon Bartyik Zoltán őrnagy, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár híradó és informatikai főnöke az öt különböző gyakorlatból álló Pentatlon elnevezésű versenyszámban indult. A gyakorlatsorozat - a beiktatott kötelező pihenők betartásával - közel egy órán keresztül tartott, és mindegyik gyakorlatnál a különböző méretű súlyokkal kellett teljesíteni a kötelező darabszámokat.

Bartyik_2

Bartyik Zoltán több, mint nyolc évvel ezelőtt ismerkedett meg a Kettlebellel, öt éve Kettlebell oktató a hódmezővásárhelyi sportegyesületben, és a versenyzést két éve kezdte el. Az első nemzetközi versenyén az egyik tanítványával együtt vett részt, aki a csoportjában szintén második helyezést ért el. „A Kettlebell edzések során szerzett erőnlét hozzásegít a honvédségi fizikai felmérések magas szintű teljesítéséhez is. Nagyon jól fejleszti az állóképességet, ezért örülök annak, hogy egyre több katonatársam is kipróbálja ezt a sportot” - hangsúlyozta az őrnagy.

A világbajnokságon tizennyolc ország, közel kétszáz versenyzője vett részt, Magyarországot tizenöt versenyző képviselte. Bartyik őrnagy a Pentatlon versenyszám veterán kategóriájában megszerezte a Master of Sport címet is, ami azért nagy jelentőségű, mert a sportág magyarországi versenyzői közül ebben a kategóriában először ő szerezte meg ezt a címet.

Bartyik_3
Címkéksport