Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb támogatás az afgán katonáknak

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. augusztus 4. 9:18

Az MH Tartományi Újjáépítései Csoport (MH PRT) parancsnoka, Sándor Tamás alezredes az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA) Baghlan tartományban lévő bázisára (Khar-Khar) látogatott. A rendszeres találkozók a magyar és az afgán katonák közötti együttműködés megerősítését szolgálják.

A látogatás alkalmával a segítő szándék és a támogatás kifejezéseképpen az MH PRT tábori ágyakat, szőnyegeket, takarókat és zseblámpákat adományozott a Khar-Khar bázis katonái részére.

Az egykori harckocsi hadosztály bázisának katonái szerény körülmények közt teljesítenek szolgálatot.

A legénységi körletek berendezése egyszerű: többnyire egy szőnyeg és egy matrac. Az elhelyezési körülmények javítása érdekében került sor fektető anyagok kiosztására, így minden katonának jut egy tábori ágy, egy szőnyeg és egy takaró is a körletbe.

A támogatás nemcsak a napi élethez szükséges anyagok kiosztásában nyilvánul meg, hanem más irányú segítségnyújtásban is. Az MH PRT egészségügyi központja szükség esetén orvosi ellátásban is részesíti az afgán katonákat. A látogatáskor a konvojba beosztott felcser, Murányi Zoltán törzsőrmester látta el egy afgán katona sérüléseit.

A kölcsönös bizalom és együttműködés a két nemzet katonái között kulcsfontosságú tényező, hiszen nemsokára közös műveletekre is sor fog kerülni.

1595878840
 

CímkékharckocsiPRT