Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb tűzharc a Gázai övezetben

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. április 13. 12:49

Legkevesebb egy palesztin fegyveres meghalt és három másik megsebesült kedd reggel a Gázai övezetben, izraeli katonák és az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának tagjai közti tűzpárbajban – közölték palesztin kórházi források és az izraeli hadsereg. Az egyik kórházba szállított sebesült válságos állapotban van – mondta Muávija Haszanein palesztin orvos, az intenzív osztály vezetője.

A szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnya, az al-Kudsz Brigádok szerint azután tört ki heves tűzharc Kiszufim határátkelő szektorában, hogy izraeli katonák megpróbáltak behatolni az övezet közepén lévő el-Bureidzs menekülttáborba, s e célból négy harckocsival és két buldózerrel négyszáz méterre benyomultak palesztin területre.

Egy izraeli katonai szóvivő szerint a hadsereg legalább négy gyanús személyt látott közeledni a biztonsági kerítéshez, akik azután robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni a kerítésnél, és lövéseket adtak le a katonák irányában. A katonák viszonozták a tüzet. A körzetet a tűzharc nyomán teljesen lezárták.

Az Iszlám Dzsihád szerint izraeli oldalon is többen megsebesültek, az izraeli szóvivő viszont tagadta ezt. Szemtanúk szerint a hadsereg a harckocsikon kívül egy helikoptert is bevetett, ezenkívül páncélozott járműveket és dzsipeket összpontosított a határ izraeli oldalán.
.