Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Derecskén is remekelt a Bálint-Marton páros!

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2010. április 13. 11:38

Ugyanúgy, mint a két héttel ezelőtti idénynyitó mohácsi viadalon, a Derecske-kupán is a negyedik helyen végzett a Bálint Zoltán, Marton Dániel páros. A Honvéd Dream Team duója annak ellenére elégedetten zárta a tereprali-bajnokság második futamát, hogy az utolsó szelektív szakaszon még a dobogóra is volt esélye.

Bálint szombat este még arra panaszkodott, hogy nem érzi a ritmust, ezért hiányérzete van.

– A vasárnapunk már jobban sikerült, úgyhogy ez javított a hangulatomon – nyilatkozta a pilóta. – Az első két szelektíven száraz körülmények között használatos gumikkal mentünk, az utolsóra azonban feltettük a saras pályára való abroncsokat. Úgy gondolom, a maximumot hoztuk ki magunkból, s bár az utolsó szakasz előtt még Szalay Balázsék előtt álltunk, azaz volt esély a dobogóra, mégsincs hiányérzetünk. Persze, azt jól tudtuk, ha nem lesznek problémáik, valószínűleg ledolgozzák a hátrányukat, így összességében elégedettek vagyunk a negyedik pozícióval és a kategóriában elért harmadik hellyel.

Marton Dániel az egység kalandjáról is mesélt.

– Az egyik ugrató annyira megdobott minket, hogy a szántásban kötöttünk ki. A Nissanunk eleje a földnek csapódott, a hátulja pedig felemelkedett. Ám valahogy megúsztuk, gond nélkül folytattuk a versenyt – mondta a navigátor. – Én azt tartom a legfontosabbnak, hogy egyre jobb az összhang Zolival, s ez érződik a teljesítményünkön is. Csodálatos, hogy két ob-futamot követően negyedikek vagyunk az abszolút értékelésben.

1595900118
 

Derecske-kupa, a 2010-es magyar tereprali-bajnokság második futama. (Az össztáv 539 kilométer, a szelektív szakaszok hossza 310,7 km). Végeredmény (nem hivatalos):

1. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 2:49:29 óra, 2. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 3 másodperc hátrány, 3. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 19:07 perc h., 4. BÁLINT ZOLTÁN, MARTON DÁNIEL (NSSAN) 9:17 P H., 5. Lukács András, Szegedi Ferenc (G-Baba Proto Evo) 27:56 p h., 6. Drazen Curic, Horn Albert (Mitsubishi) 40:08 p h.

A nemzeti tereprali-bajnokság állása a második verseny után

1. Korda, Tóth 52.5 pont, 2. Palik, Darázsi 48, 3. Szalay, Bunkoczi 40,5, 4. BÁLINT, MARTON 30, 5. Lukács, Szegedi 24, 6. Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán (Nissan) 12,5.

(Következik: Rábaköz-kupa, Kapuvár, május 7-9.)

1595900118
 

Címkékbajnokság