Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra dörögtek a harckocsiágyúk

Szöveg: Solti Tamás főhadnagy |  2012. augusztus 25. 8:10

A szárazföldi készenléti szolgálat ellátására készülő harckocsizók hajtottak végre harckocsilövészetet a napokban a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi helyőrségi lőterén.

A tatai harckocsizók − a környékbeli önkormányzatok és a lakosság kiértesítése mellett − a héten újra birtokba vették a helyőrségi lőteret Szomód mellett; augusztus 22-én az MH. 25. Klapka György Lövészdandár 11. Hunyadi Mátyás Harckocsi-zászlóaljának katonái az úgynevezett 1-es, 2-es és 3-as számú harcszerű harckocsilövészetet hajtottak végre nappal és éjszaka.

A 125 milliméteres harckocsiágyúk jellegzetes és magával ragadó hangorkánja jelezte, hogy a szárazföldi készenléti szolgálat ellátására felkészülő katonák aktívan gyakorolnak a magas színvonalú feladatellátásra.

A lövészetvezető, Gégény Sándor százados – a zászlóalj 1. harckocsiszázadának századparancsnoka – elmondta, hogy ez a lövészet jó alkalom arra is, hogy a harckocsiirányzók újra gyakoroljanak és tudásukat, képességeiket szinten tartsák, fejlesszék.

1595940620