Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra együtt a RAF Puma helikopterek

Szöveg: JETfly |  2009. november 25. 12:03

A brit királyi légierő 91 évnyi jelenlét után felszámolta az Észak-Írországból végrehajtott repüléseket, amikor a bázist végleg elhagyták az ott szolgáló Puma helikopterek. A 230. ”Tiger” századhoz tartozó Puma helikopterek az új szolgálati helyükre, az oxfordshire-i RAF Benson légibázisra települtek át.

A kilenc forgószárnyas ezidáig a Belfasthoz közeli Joint Helicopter Command Flying Station Aldergrove, közismertebb nevén RAF Aldergrove katonai légibázison állomásozott.

A már több mint 20 éve Észak-Írországban megalapított 230. Puma század a jövőben a RAF Benson légibázisán szolgálatot teljesítő 33. századhoz csatlakozik, ami azt jelentené, hogy a Pumák 20 éves pályafutásuk történetében most először mind egy helyen szolgálnának. A gyémánt alakzatban megérkező helikoptereket leszállás után az Aldergrove és a Benson légibázis parancsnoka, a Pumák parancsnoka, a 230. század előre áttelepült személyzete, és a 33. repülőszázad személyi állománya fogadta és üdvözölte. Egyébként a kilenc helikopterrel 250 kiszolgálószemély és családtagjaik költöznek át az új szolgálati helyükre.

1595893848

Azonban ahhoz, hogy a Pumák két százada együtt tudjon dolgozni, bővíteni kellett az infrastruktúrát, beruházási munkák elvégzésére volt szükség a 2009-es év folyamán, amit a bázis sikeresen végre is hajtott. Ez a beruházás magában foglal számos új épületet, ami a két század közös együttműködéséhez elengedhetetlenül szükséges, ilyenek: a század törzsének és személyi állományának elhelyezési épülete, magassági állomás, magassági öltöztető és túlélő felszerelés és repülési tervező részleg, valamint a már meglévő hangár néhány részlegének átalakítása, hogy alkalmas legyen a közös munka ellátására és a szerszámok, kiszolgáló berendezések és készletek tárolására.

A 33. és a 230. század egyesített ereje egy helyen fogja összpontosítani az összetartozó Puma erőket, és fejleszteni fogja a Pumák szállítási képességeit, valamint javulás várható a tervezés, a feladat végrehajtás és a gyakorlás terén is.