Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ukrán küldöttség Szentendrén

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 21. 15:15

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkar főnök helyettese vezette delegációt látta vendégül az MH Központi Kiképző Bázis. A vendégek a HM Személyzeti Főosztály meghívására érkeztek hazánkba egy háromnapos látogatásra, amely során több helyszínt is felkerestek.

A szentendrei látogatásuk célja az volt, hogy információt kaphassanak a kiképzés-oktatás rendszeréről, működéséről, a ma már önkéntes haderőként működő Magyar Honvédségben, illetve külön kitértek a vezénylő zászlósi rendszer működésével kapcsolatos tapasztalatokra, mivel ennek a struktúrának a kialakítása jelenleg az ukrán haderőben is folyik.
A katonai delegációt – az eseménynek kijáró tisztelettel – díszalegységgel és zenekarral fogadta a bázis.

Majd ezután Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka és Dr. Kovács Tibor ezredes, az MH KPTSZI parancsnoka ismertette a vendégeknek a két szervezet felépítését, feladatrendszerét és mindennapi működését.
A tájékoztatók után a laktanya mindennapi életébe nyerhettek bepillantást a delegáció tagjai.

Megtekintették a kiképzést biztosító objektumokat, a tantermekben éppen folyó foglalkozásokat, a katonák elhelyezési körülményeit, zárásképpen pedig az izbégi lőtéren egy lőkiképzés komplex foglalkozást szemlélhettek meg.
A küldöttség tagjai nagyon eredményesnek ítélték a látogatást, sok olyan hasznos információra tettek szert, amelyet a jövőben fel tudnak használni a saját katonáik felkészítési rendszerében is.