Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ukrán látogatás Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. december 13. 6:39

Szentesen, a műszaki zászlóaljnál tett látogatást a Szegedi Biztonságpolitikai Központ és a Külügyminisztérium szervezésében Magyarországon tartózkodó tucatnyi ukrán újságíró.

A látogatókat Csurgó Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese fogadta, majd tájékoztatót adott a zászlóalj fő feladatairól és tevékenységéről. Kiemelte az alakulat NATO-nak felajánlott képességeit, valamint a civil szférával kialakított jó kapcsolat eredményeit is.

A tájékoztató után a vendégek megtekintették az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket, köztük a PTSZ közepes, lánctalpas úszó gépkocsit, a PMP pontonhíd-készletet, valamint a számítógépes technikával vezérelt ZENON típusú víztisztító berendezést.

Nagy figyelem kísérte a zászlóalj búvár kiképző bázisán megrendezett bemutatót. A búvárok fűthető medencében mutathatták be szakfeladataikat: a víz alatt talált, fel nem robbant robbanóanyagok felszínre hozatalának folyamatát, valamint búvárbalesetet szenvedett társuk mentésének módszerét.

S mivel a látogatók csoportja újságírókból állt, a program végén természetesen több interjú is készült az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnokhelyettesével.