Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Útra kelt a műszaki modul

Szöveg: Kaszanyi Sándor mk. őrnagy |  2010. szeptember 13. 9:56

Kegyes volt az időjárás az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj első század második műszaki szakaszához, mivel az elmúlt napok hűvös, borongós reggeljeivel ellentétben, napos, száraz időt biztosított szeptember 7-én, amikor is vasúti berakodáshoz vonultak ki a Hódmezővásárhelyi vasútállomásra.

Az összesen huszonhárom, gépjárművekből és műszaki gépekből álló menetoszlop reggeli fél nyolckor hagyta el a Zrínyi Miklós laktanyát, majd rövid közúti menet után, a szükséges előkészületeket, eligazítást és biztonsági rendszabályokra történő kioktatást követően megkezdték az eszközök bevagonírozását.

A berakó tiszthelyettes, Urbán Gábor főtörzsőrmester, valamint a szakaszparancsnok Várdai Mihail főhadnagy által irányított berakodás mintegy két óra alatt, zökkenőmentesen végrehajtották a katonák. A munkálatokat  Szabó Sándor alezredes, zászlóaljparancsnok ellenőrizte.

A szakasz a dandár első lövészzászlóaljának bázisán létrehozott MH ZHCS-2 műszaki moduljaként vesz részt NATO CREVAL ellenőrzésen a „0" ponti lő- és gyakorló téren szeptember végéig, amikor is a BÁTOR HARCOS – 2010/2 gyakorlaton tesznek tanúbizonyságot arról, hogy kiérdemlik-e a nemzetközi ellenőrző ítészektől a „Harcra kész" minősítést, melyet idén tavasszal a dandár 62. lövészzászlóalja (MH ZHCS) már megkapott.

 

Fotó: A szerző felvételei