Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Városnapi forgatagban

Szöveg: Szombati Emese mérnök őrnagy |  2011. május 22. 13:27

Felpezsdült az élet Miskolcon, hiszen a megyei jogú város május 11-én ünnepelte a város napját. Az ehhez kapcsolódó ünnepségsorozaton részt vett a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság miskolci toborzó és érdekvédelmi irodája valamint a veszprémi radarezred 3. GMR Bánkút katonái is. A programok színes kavalkádja felforgatta a városlakók, az itt tanuló diákok és ide érkező turisták életét.

A városi közgyűlése 1992-ben döntött úgy, hogy május 11-e lesz Miskolc ünnepe, annak tiszteletére, hogy Ferenc József 1909-ben ezen a napon adott a városnak címeres kiváltságlevelet.

A több napos ünnepségen a város több pontján is voltak rendezvények, koncertek és bemutatók, amelyek sok fiatalt csábítottak ki a helyszínekre. A miskolci toborzók megragadták az alkalmat a katonai szolgálat népszerűsítésére. A szolgálati lehetőségek tájékoztatásán túl, a rendezvényen lehetőséget biztosítottak a hatástalanított fegyverek szét- és összeszerelésére valamint a vegyivédelmi ruházat és gázálarc felpróbálására. A bánkúti alegységnél egy bemutatkozó kisfilm megtekintése után radar totót tölthettek ki az érdeklődők.

Az eseménysorozat részeként május 12-én az egyetemisták programjához csatlakozott a két kitelepülő katonai szervezet. A Miskolci Egyetem diákrektor választásának versenyszámaként – Soldier’s Tranning II. névvel – akadálypályát építettek a résztvevő egyetemi karok versenyző diákjainak. A szervezésben résztvevő katonák minden évben újabb és újabb próbákkal nehezítik a fiatalok dolgát, próbára téve az erőnlétüket és állóképességüket. A versenyszámokért pontokat kaptak a karok csapatai, amely hozzásegítette őket a rektori cím elnyeréséhez. A nagy népszerűségnek örvendő versenyen az első három helyen végzett kar csapata a toborzóiroda ajándékban is részesült.

1595919049
1595919050