Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vasárnap kiemelnek a Dunából egy feltételezett robbanótestet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2021. június 19. 9:31

Június 20-án, vasárnap délelőtt egy feltételezett robbanótestet emelnek ki a Dunából az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész katonái. Emiatt a Lánchíd környékén forgalomkorlátozások lesznek.

Gajdos Milán hadnagy, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje június 18-án, pénteken az MTI-nek elmondta: a feltételezett második világháborús robbanótestet a budapesti Széchenyi Lánchíd közelében lokalizálták a Duna medrében. A vasárnapi tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet - tette hozzá.

A rendőrség a honlapján azt írta: a vasárnapi bombakiemelés miatt kiürítik a Clark Ádám téren a Clark Hotelt, valamint a Bem rakpart 1-5. szám alatti épületek Duna felőli oldalát. A zárás idejére a Dunán vasárnap reggel 7 órától hajózási zárlatot vezetnek be. Ezen felül reggel 6 órától 15 óráig lezárják a Lánchíd mellett a Széchenyi tér teljes területét, a Dorottya utcát, a Pesti alsó rakpartot, a Széchenyi felső rakpart egy szakaszát, a Budai alsó rakpart egy szakaszát, az Alagutat és az Alagút utca egy szakaszát, továbbá a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca útvonalat. Szintén lezárás lesz az Apáczai Csere János utca, a József Attila utca, a Vigyázó Ferenc utca, az Akadémia utca valamint a Fő utca egy-egy szakaszán - írta a police.hu.

lánchíd
Kapcsolódó cikkek
×