Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védjük Magyarországot, kultúránkat, édes anyanyelvünket!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Nagy Gábor |  2022. január 22. 14:33

„Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse, tisztelje, és amíg képesek vagyunk megvédeni” - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 22-én Csepelen, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepi rendezvényen.

Csepel_0122 (6)

A Honvéd Együttes Toborzó című előadásával ünnepelték szombaton a magyar kultúra napját Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. A jelenlévőket Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte. Mint mondta, ezen a napon az ország valamennyi szegletében Kölcsey Ferencre, és közös nemzeti imánk, a Himnusz születésére emlékezünk. Rámutatott: nem véletlenül a Honvéd Együttes Toborzó című előadására esett a választás, amely a magyar emberek hősiességét, hazaszeretetét állítja középpontba.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a toborzó szimbolikus értelmének is különleges jelentése van napjainkban, hiszen a magyaroknak a nemzet érdekei és céljai mellett kell kiállnia. „Hamarosan választanunk kell, hogy magyar Magyarországot fogunk-e a gyerekeinkre hagyni, hogy magyar Magyarországot építünk-e, vagy betagozódunk egy Brüsszel által gründolt birodalomba, ahol teljes egészében feloldódunk, és megszűnik édes anyanyelvünk, kereszténységünk, megszűnik az a nemzeti örökség, amelyet ezer év alatt összegyűjtöttünk.”

Csepel_0122 (1)

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: olyan világban élünk, olyan kihívásokkal állunk szemben, amely veszélybe sodorja országunkat, magyarságunkat, s vele több mint ezeréves kultúránkat is. „Azt szokták mondani, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse s tisztelje, és amíg képesek vagyunk megvédeni. Védjük meg hazánkat, védjük meg édes anyanyelvünket, Magyarországot, a magyar kultúrát!” - mondta.

Az ünnepi előadáson a Honvéd Együttes két művészeti kara: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar működött közre.