Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a bővített ejtőernyős alapkiképzés Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. május 10. 7:18

Bővített ejtőernyős alapkiképzés zajlott az elmúlt napokban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A kiképzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felderítő szakos hallgatói, pilótajelöltjei, valamint az „Acélkockák” vettek részt.

Bővített_ejtőernyős_alapkiképzés (8)

A bővített ejtőernyős alapképzés egy tizenöt ugrásból álló program, amit a helikopterbázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoportja bonyolított le. A tizenötödik ugrás a vizsga, ahol a résztvevők éjszaka, bonyolult terepre, teljes felszereléssel kellett teljesíteniük a feladatot.

A kiképzés földi felkészítésből, az ejtőernyős kiképzőszerek ismeretéből, elméletből és gyakorlatból állt. A négy hét alatt a hallgatók begyakorolták az ugrás minden mozzanatát, például azt is, hogy a különböző vészhelyzetekre hogyan kell megfelelően reagálniuk. Az ugrási feladatokat csak a földi előkészítés után tett sikeres vizsgaeredménnyel kezdhették meg a résztvevők.

Bővített_ejtőernyős_alapkiképzés (6)

A képzés sikeres teljesítésének elismeréséül dr. Bali Tamás ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese oklevelet adott át a résztvevőknek. A rendezvény után az ezredes külön megköszönte a kiképzők precíz munkáját.