Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az Acéltáltos Airsoft Fesztivál

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. október 29. 7:47

Számos izgalmas és kihívásokkal teli feladat várta az airsoft szerelmeseit az Acéltáltos Airsoft Fesztivál második napján Budapesten, a Kincsem Parkban október 28-án, szombaton.

A Honvédelmi Minisztérium által támogatott, Magyarország legnagyobb Airsoft fesztiváljára több mint háromszázan regisztráltak. Az esemény második napján a taktikai küldetések, erőpróbák részeként többek között akadálypálya, szituációs lövészet, csapatszállítás, katonai kommunikáció, fegyverzet összeállítása, járműmentés, rajtaütés, álcázás és lopakodás is várta a résztvevőket és az érdeklődőket. Dr. Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar megbízott dékánja kameránk előtt elmondta: az a tény, hogy harminckét csapat - köztük külföldiek is - érkeztek a versenyre, önmagáért beszél.

„Mivel én is airsoftozom, különösen nagy öröm volt látni a rendkívül sportszerű megmérettetést. Különösen értékes, hogy láthattam különböző generációk képviselőit, a honvéd kadétokat ugyanúgy, mint egykori bajtársakat, kollégákat is” – hangsúlyozta.

A kétnapos fesztiválra a Magyar Honvédség statikus és dinamikus bemutatókkal készült, míg a toborzóponton, minden honvédelemmel kapcsolatos kérdésükre választ kaphattak az érdeklődők.

2023.10.28_kincsem_airsoft_fesztival 13

Tasó László, a Pannónia Sportegyesület airsoft szakosztályvezetője, (egyben játékos) úgy fogalmazott: a fárasztó verseny minden percében nagyon jól érezték magukat és kiválóak voltak a szituációs feladatok. A délutáni döntő összecsapások után a csapatok izgatottan várták, hogy kik gyűjtötték össze a legtöbb pontot. A dobogó harmadik fokára végül az MH Sportszázad csapata állhatott. Második helyen holtverseny alakult ki a Farkas Farka Falka és a Kukacteam csapatai között. A kétmillió forintos fődíjat és a vele járó vándorkupát pedig a Gypsywalters airsoftosai vihették haza.

Kapcsolódó cikkek