Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acéltáltosok éjszakai küldetésen

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Füzes Judith |  2023. október 28. 11:53

Az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár dinamikus bemutatójával kezdődött hazánk legnagyobb Acéltáltos Airsoft Fesztiválja október 27-én, pénteken, a budapesti Kincsem Parkban.

_DSC0147

A Honvédelmi Minisztérium által támogatott, kétnapos, ingyenesen látogatható eseményre több mint háromszázan regisztráltak, akik a hideg, esős idő ellenére csaknem teljes létszámban sorakoztak fel a park versenypályáján. A megnyitó után a szolnoki katonák bemutatója és a parancsnoki eligazítás következett, majd a csapatok felkészültek az esti taktikai küldetésre, ahol az elsődleges cél a sötétben történő sikeres navigáció és a feladatok végrehajtása volt.

„A fesztivál célja, hogy összehozzuk az airsoft szerelmeseit, a honvédelem iránt érdeklődő civileket és a katonákat, így népszerűsítve a Magyar Honvédséget, más részről pedig, hogy egy újabb platformot adjunk a toborzásnak” – mondta kérdésünkre Bartók Marcell az esemény főszervezője.

Hozzátette: külön büszke arra, hogy a megmérettetésre három határon túli csapat is érkezett. Elmondta azt is, hogy a fesztiválra nemcsak gyakorlott airsoftosokat vártak, hanem kezdőket is, hiszen a feladatokat úgy találták ki, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson a megmérettetésen, ahol a legfontosabb erények: a kitartás, a rátermettség és a bátorság.

_DSC0091

Az esemény második napján a taktikai küldetések, erőpróbák részeként többek között drónos felderítés, akadálypálya, szituációs lövészet, csapatszállítás, katonai kommunikáció, fegyverzet összeállítása, járműmentés, rajtaütés, álcázás és lopakodás várja a résztvevőket és az érdeklődőket. A döntő airsoft összecsapások során pedig kiderül, hogy a csapatok közül ki gyűjtötte össze a legtöbb pontot és ki viheti haza a kétmillió forintos fődíjat és a vele járó vándorkupát.