Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az Egységes Zászlós Tanfolyam

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Nagy Gábor |  2021. május 1. 7:01

Ötvenöten vettek részt a március 1. és április 30. között, a szentendrei MH Altiszti Akadémia által szervezett Egységes Zászlós Tanfolyamon.

20210430-MHAA (2)

Április 30-án, pénteken véget ért az MH Altiszti Akadémia által szervezett Egységes Zászlós Tanfolyam. A záróünnepséget Szentendrén rendezték meg, a kiképzés teljesítését igazoló dekréteket Szilágyi László alezredes, az akadémia parancsnokhelyettese, a kiváló tanulmányi eredményért járó emléktárgyakat pedig Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa adta át a katonáknak.

20210430-MHAA (7)

A két hónapos képzés legfontosabb célja az volt, hogy felkészítsék a Magyar Honvédség magasabb beosztásra tervezett főtörzsőrmestereit a zászlósi feladatok ellátására. Ebben fontos szempont volt - többek között - a szakmai elhivatottság és a felelősségtudat, valamint azon tudás elsajátítása, amellyel képesek lesznek hatékonyan vezetni és motiválni az alárendeltjeiket.

Szilágyi László alezredes elmondta: a tanfolyamot teljesítő ötvenöt katona készen áll arra, hogy a Magyar Honvédség által kitűzött célokat maradéktalanul teljesítse. A parancsnokhelyettes kérdésünkre válaszolva kiemelte: a zászlós tanfolyam fontos eleme a Magyar Honvédség közelmúltban felépített altiszti rendszerének.

20210430-MHAA (15)

„Az Egységes Zászlós Tanfolyam bemeneti követelményei közt legalább tizenkét év szolgálati viszony szerepel. Fontos szempont, hogy akik sikeresen teljesítik, azok képesek legyenek mind taktikai, mind hadműveleti, vagy akár stratégiai szintű törzsekben is helytállni. A tanfolyam előadói, oktatói rendkívül tapasztalt katonák, így tudjuk biztosítani a hitelességet” – hangsúlyozta.

Ivády Péter főtörzsőrmester, az MH Anyagellátó Raktárbázis altisztje kiváló tanulmányi eredménnyel végezte el a tanfolyamot. „Az első hét után a koronavírus okozta világjárvány keresztbe húzta a számításokat, így három hétre az online térbe kellett áthelyezni a képzést. Ez korosztálytól függően más kihívást jelentett, azonban a teljes szakasz nevében mondhatom, hogy sikerült teljesíteni a feladatot” - hangsúlyozta.