Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt segít apa és fia

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Rácz Tünde, Nagy Gábor |  2021. május 1. 8:15

A pandémia alatt a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben lát el szolgálatot Keller József önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós, egykori válogatott labdarúgó és fia, ifjabb Keller József önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester. Két évvel ezelőtt együtt írták alá az önkéntes területvédelmi tartalékosi szolgálat vállalásáról szóló dokumentumot Egerben. Azóta elvégezték az alapkiképzést és, mint mondják, nem bánták meg a döntést.

20210430-keller (4)

„Az elmúlt két évben nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem” – idézi fel a címeres mezt korábban huszonkilenc alkalommal magára öltő Keller József, aki sorkatonai szolgálatára is örömmel emlékszik vissza. „A fiammal együtt lettünk tartalékosok. Éppen azért hívtam őt is, mert ő nem volt sorkatona és szerettem volna, ha megtapasztalja azt, hogy milyen csapatban dolgozni, fegyelmet tanulni. Örülök annak, hogy ő is felszerelt, nagyon tetszik neki. Le a kalappal előtte” – meséli büszkén az édesapa.

20210430-keller (2)

Fia hasonlóan érez édesapjával kapcsolatban. „Korábban a közös gyakorlatokon is részt vettünk. Jó vele együtt dolgozni, segítőkész, ösztönző. Inspiráló látni, ahogyan elvégzi a feladatokat. Ezáltal nem csak nekem, hanem a többi embernek is példát mutat. Pozitív véleményeket hallok róla azoktól, akik vele együtt dolgoztak. Büszke vagyok rá” – mondta ifjabb Keller József, aki azt is elárulta, miért döntött amellett, hogy egyenruhát húz. „A kíváncsiság és a kalandvágy hajtott afelé, hogy felszereljek. Szerettem volna kipróbálni, hogy milyen a katonaélet. Természetesen apukám is beszélt arról, mennyi előnnyel jár a Magyar Honvédség tagjának lenni, hiszen katonaként szellemileg és testileg egyaránt fejlődik az ember. Egyáltalán nem bántam meg a döntésem” - tette hozzá.

20210430-keller (1)

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az adminisztrációs feladatok nagy részét leveszik az egészségügyi dolgozók válláról, segítenek az oltásra érkezők koordinálásában, a lázmérésben, a fertőtlenítésben és a maszkok kiosztásában is. „Segítünk azoknak, akik másoknak segítenek. Pozitív élmény, hogy mindenki bizakodó, közvetlen, barátságos velünk, egy csapatként dolgozunk. Az oltásra érkezők közül többen voltak, akik megköszönték a munkánkat” – mondta Keller őrmester.

Azt is elárulta, hogy a területvédelmi tartalékosszolgálat csak az első lépés az úton, a későbbiekben szeretne szerződéses katonaként szolgálni.

Kapcsolódó cikkek
1596065426

Két Keller, egy szolgálat

2019. augusztus 6. 17:44

1596067171

Mez helyett egyenruha

2019. augusztus 28. 10:05

Keller_ÖTT (1)

Tartalékos katonák Egerben

2020. szeptember 30. 16:28