Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a tatai dandárnál

Szöveg: MH 25. Klapka György Lövészdandár | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. május 1. 9:29

Április 29-én rendezték meg az éves értékelő és feladatszabó értekezletet Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A rendezvényen Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka a 2020-as esztendőt alapvetően sikeresnek jellemezte.

tata_feladatszab_jav (3)

Az alakulatok életének egyik meghatározó pontja az éves értékelő és feladatszabó értekezlet, hiszen ekkor összegzik az elmúlt év eseményeit, valamint ismertetik az adott évre betervezett feladatokat. A tatai dandár parancsnoka kiemelte: a szervezet életében nem csupán a pandémia miatt kialakult helyzet teremtett új feladatokat, hanem az is, hogy a Magyar Honvédség egyik legnagyobb alakulataként új haditechnikai eszközökkel – többek között Leopard 2A4HU harckocsikkal, Gidrán páncélos harcjárművekkel - gyarapíthatta eszközparkját, valamint, hogy a tatai Klapka György Laktanya infrastrukturális munkálatai nagy léptékben és ütemben zajlanak.

A dandártábornok elmondta azt is, hogy az eddigi évekhez hasonlóan az alakulat négy fő műveleti irányra összpontosít: a kiképzésre, a készenléti szolgálatokra, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fejlesztéseire, valamint a missziós feladatellátásra. Mindezek mellett a dandár a koronavírus okozta járványhelyzet miatt 2020 eleje óta folyamatosan támogatja a belügyi és egészségügyi szerveket: részt vesz a kórházi feladatokban, katonai járőrözésben, valamint a déli, a nyugati és az északi határszakaszokon határvédelmi feladatokat lát el.

tata_feladatszab_jav (2)