Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az idei második lovas tábor Vaján

Szöveg: MH 2. TVE | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. július 5. 10:28

A lovaglásé volt a főszerep az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred által szervezett második honvédelmi táborban is, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vaján.

Vaja_nyitó

A 15-18 év közötti korosztály részére szervezett tábor során Paposon, a Fülöp-tanya lovardájában a fiatalok a ló- és lovaselmélettel, lóápolással és gondozással ismerkedtek. A lovasprogramok szakmai vezetője, Fülöp Bálint elmondta, hogy a mostani csoportban több önállóbb, képzettebb lovas is volt. A résztvevőkkel képzettségi szintjüknek megfelelően, több csoportba osztva foglalkoztak, és volt, aki már részt vett az idomítási, hosszhajlítási feladatokban is. A délutánok többek között honvédelmi jellegű foglalkozásokkal, alaki fogások, túlélési ismeretek elsajátításával, csapatversenyekkel teltek.

A hagyományőrző és tárogató művész, Nagy Csaba is látogatást tett a táborban. Előadása során a résztvevők kuruc korabeli katonanótákat ismerhettek meg.

A tábor utolsó napján tartott ünnepélyes záráson a fiatalok a szüleik részvételével vehették át az elismeréseket az 5. Területvédelmi Zászlóalj katonáitól. Minden táborozó megkapta az „obsitot”, amelyet történelmi hagyományok ihlettek a „kiszolgált” katona elbocsátó levele alapján. Minden gyerek érmet vehetett át, és a legjobban teljesítő táborozó megkapta a már hagyománynak számító bordó barett sapkát.

Kapcsolódó cikkek