Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vérüket adták az anyagellátók

Szöveg: Hegedüs Anita | Fotó: a szerző felvételei |  2022. június 8. 15:46

Nagy érdeklődés övezte az idén második alkalommal megszervezett véradást, az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában. A június 7-én megtartott véradó napon közel hetven katona és honvédelmi alkalmazott vett részt.

20220608-mharb-veradas (1)

„Segíteni mindig jó! Egyetlen véradással három ember életét lehet megmenteni! Naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van ahhoz szükség az országban, hogy a megfelelő mennyiségű vér rendelkezésre álljon. Ezért különösen fontos, hogy minél többen részt vegyenek a véradásokon. Ugyanakkor az sem elhanyagolható szempont, hogy az adományozó vérsejtjei ilyenkor felfrissülnek és gyakorlatilag ingyenes szűrővizsgálaton esik át” – mondta Csete Annamária törzszászlós, aki már 2007 óta működik közre alakulat szinten a véradások megszervezésében és lebonyolításában. Kiváló kapcsolatot ápol a XVI. kerületi Vöröskereszt véradásszervezőjével, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaival, akikkel együttműködve - a járványhelyzet enyhülésével -, újra háromhavonta van lehetőségük az MH ARB katonáinak és honvédelmi alkalmazottjainak a kezüket nyújtani.

20220608-mharb-veradas (2)

„Nyáron sok rendszeres véradó szabadságra megy, elhalasztja a tervezett donációt. Ezért is igyekeztünk még a nyár elején meghirdetni a mostani alkalmat, hiszen a műtétekhez és a kezelésekhez ilyenkor is nagy szükség van a vérkészítményekre” - tette hozzá Csete Annamária.

A mostani véradáson 38 nő és 29 férfi vett részt. Közülük Lengyel Jenő törzsőrmester; Kovács Rita Tímea, Berki Bence és Bartók Szabolcs honvédelmi alkalmazottak először adtak vért.

20220608-mharb-veradas (3)
Címkékvéradás