Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vetélkedő az összhaderőnemi parancsnokságon

Szöveg: Oláh László |  2012. április 24. 10:19

Székesfehérváron az MH Összhaderőnemi Parancsnokság adott otthont az április 19-én megrendezett ifjúsági hadtörténelmi-honvédelmi vetélkedőnek.

1595934658
A Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete több mint tíz éve indította el a MILITARY-KLUB elnevezésű rendezvénysorozatát, amely a tanév rendjéhez igazodóan havi rendszerességgel kínál hadtörténelmi, katonai témájú programot a város általános és középiskolás tanulóinak. Ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódott a Honvéd Kulturális Egyesület is, ami a programkínálat gazdagítása mellett a civil együttműködés szép példája is egyben.

A MILITARY-KLUB tematikája évente változó, az idei évben a „Székesfehérvár, a katonaváros"  címmel és tartalommal zajlott a havi felkészítő előadássorozat és a záróvetélkedő is. A hagyományoknak megfelelően a tanév végéhez közeledve mindig nagyszabású vetélkedő zárja a programsorozatot, s így történt ez idén is.

A tartalmas, izgalmas és érdekes vetélkedő során a város több általános és középiskolás csapata mérte össze tudását − tagjaik lelkesen készültek a megmérettetésre. A feladatok összefoglalták Székesfehérvár gazdag hadtörténelmét, a híres katonák életútját, a városban szolgált és jelenleg is szolgáló alakulatok, szervezetek tevékenységét.

A városban zajló kimagasló honvédelmi nevelést az is jól példázza, hogy a vetélkedőn több iskolaigazgató, igazgatóhelyettes és tanár érdeklődőként vett részt, mivel kiemelkedő fontosságúnak érzik a fiatalok hazafias-honvédelmi nevelését. Ugyanezt erősítette meg a vetélkedő megnyitásakor Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke is, aki hangsúlyozta: az ilyen jellegű civil kezdeményezések a katonák számára is nagyon fontosak.

1595934658

 Fotó: Bödő Viktória