Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a pápai légibázison

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. szeptember 28. 17:01

Az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogatott Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Berek Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa szeptember 27-én.

20210928-mhvezzls-papa (4)

A Magyar Honvédség rangidős altisztjeit Magasy Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte  A látogatók megtekintették az ezred alaki szemléjére történő felkészülést, majd Némethy Tamás törzszászlós, a katonai szervezet vezénylőzászlósa tartott bázisbemutató előadást.

A nap hátralevő részében az MH Pápa Bázisrepülőtér működésébe nyert bepillantást Kaszab Zoltán főtörzszászlós. Ellátogatott a laktanya fontosabb épületeibe - kezdve az utasforgalmi terminállal és a Repülőtér Üzembentartó és Karbantartó Század hangárával. Később a repülőtéri tűzoltókkal is találkozott, majd a helyi Hadműveleti Központ és az ott található légiforgalmi irányítótorony következett.

 

20210928-mhvezzls-papa (2)

A látogatás végén Kaszab Zoltán főtörzszászlós Magasy Zsolt ezredesnél tett jelentést az egész napos program tapasztalatairól.Hangsúlyozta: a felkészült altiszti és legénységi állomány szakmai munkája elengedhetetlen része a repülőtér üzemeltetésének. Mint fogalmazott: a látottak és a tapasztaltak alapján elmondható, hogy az állomány felkészült, és elhivatott a szakmája, valamint a Magyar Honvédség iránt.