Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

VFAT 2009 – a virtuális repülőnap

Szöveg: JETfly |  2009. november 27. 12:19

Idén is megrendezésre kerül az immáron hagyománnyá vált Virtual Festival of Aerobatic Teams (VFAT), amely gyakorlatilag egy nagyszabású szimulátoros online repülőnapot foglal magában. Az idei az 5. ilyen alkalom a sorban. A december 4-6-ig tartó rendezvényen több mint 100 virtuális pilóta mutatja be tudását az egyéni és kötelékbemutatók során.

A 2005 óta megrendezett virtuális repülőnap minden évben egyre nagyobb méreteket ölt. Ennek ékes bizonyítéka a résztvevők növekvő száma, valamint a rendezvény egyre profibb lebonyolítása. Az idei évben annyi jelentkező volt, hogy a szervezők kénytelenek voltak a bemutatók közül kiválogatni a legjobbakat. A bemutatók pontossága és az előírásoknak (display line, stb.) megfelelő lerepülése alapján választották ki azokat a csapatokat, akik a jövő hétvégén bemutathatják tudásukat.

Magyarországot immáron két bemutatópilóta képviseli: az elmúlt évekhez hasonlóan 59th_Reaper (az MH 59. “Szentgyörgyi Dezső" Virtuális Repülőbázis parancsnoka), valamint új résztvevőként VML_Forrest (az 1 éve alakult vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis, Tomboló Darazsak nevű formációjának tagja), mindketten MiG-29 bemutatóval.

1595894106
 

Tavalyhoz hasonlóan a repüléseket interneten keresztül egy ún. stream segítségével követheti nyomon az érdeklődő. Nincs más dolgunk, mint szimplán a cikk alján található VFAT TV-re, vagy a hivatalos honlap linkjére kattintani, és ott a bal oldali menüből a VFAT TV pontot kiválasztani. A bemutatók között a chat mezőben lehet társalogni is a többi nézővel, illetve a bemutatókat repülő pilótákkal is. A szervezők ígérete szerint november 30-án lesz hivatalos programterv, amely a VFAT2009 menüpont alatt lesz elérhető (ugyanott a résztvevő csapatokról már vannak információk). A program időpontjai GMT szerint lesznek megadva, tehát 1 órát hozzá kell adni, hogy megkapjuk a magyar időt. Aki esetleg lemaradna a bemutatókról, a tavalyihoz hasonlóan felvételről is megnézheti majd a hivatalos honlapon.

1595894107
1595894107