Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vietnám a fegyverembargó eltörlését kéri

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. június 8. 11:51

Hanoi azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államokhoz, törölje el a Vietnámmal szemben fennálló amerikai fegyverembargót. A kérést a vietnámi védelmi miniszter, Phuong Quang Thanh tolmácsolta amerikai kollégájának, Leon Panetta védelmi miniszternek.

Thanh elmondta, hogy az embargó eltörlése segít a vietnámi fegyveres erők korszerűsítésében és pozitív hatással lesz a két ország kapcsolataira. A megkeresés alapján Hanoi kész amerikai fegyvereket vásárolni, valamint bevonná az amerikai partnereket az elavult haditechnikai eszközök javításába és modernizációjába.

A két ország védelmi minisztereinek találkozójára június 4-én, Hanoiban került sor Leon Panetta kétnapos, hivatalos látogatása során. Az amerikai védelmi miniszter látogatásának céljáról úgy nyilatkozott, hogy a két ország kapcsolatának erősítése védelmi területen mindkét fél számára fontos.

Phuong Quang Thanh és Panetta találkozójuk során egyeztetett amerikai szakértők bevonásáról az 1965-1973 között, a vietnámi háború során életüket vesztett amerikai katonák földi maradványainak felkutatásában. Napjainkban az amerikai szakértőket Vietnám nyolc régiójába nem engedik belépni.

Címkékhaditechnika