Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Világbajnok lett Takács István szakaszvezető

Szöveg: MH Sportszázad |  2022. október 19. 12:02

A spanyolországi U23-as birkózó világbajnokságon, a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában Takács István szakaszvezető, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolója a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, miután ukrán, grúz, horvát, lengyel és örmény ellenfeleit is magabiztosan legyőzte.

Takács_István

A kötöttfogásúak 130 kilogrammos mezőnyében Vitek Dáriusz tizedesnek szurkolhattunk, aki a selejtezők során lengyel és grúz riválisainál is jobbnak bizonyult, azonban az elődöntőben kikapott a török Bozkurttól, így a bronzéremért léphetett szőnyegre, ahol egy görög versenyző ellen 12-2-re diadalmaskodott.

„Mindent megtettem a felkészülés során, hogy a lehető legjobb formában tudjak szőnyegre állni Pontevedrában és egyértelműen az volt a célom, hogy az U23-as Európa-bajnokság után, a világbajnokságról is aranyéremmel térjek haza” – hangsúlyozta a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerző Takács szakaszvezető.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen idén ez volt a negyedik világversenyem és összesen három érmet sikerült szereznem. Kissé fáradtnak éreztem magam az utazást követően, de a versenyen jól ment a birkózás. A török ellenfelem most jobbnak bizonyult, de bízom benne, hogy lesz még alkalmam visszaadni a vereséget” – nyilatkozta a 130 kilogrammban bronzérmes Vitek Dárius tizedes.

takács_Vitek