Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vissza nem térítendő támogatást nyújt a Sportért Felelős Államtitkárság

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szováthy Kinga archív felvétele |  2022. november 3. 15:42

A Sportért Felelős Államtitkárság vissza nem fizetendő támogatást nyújt vizes sportlétesítmények üzemeltetésére. Egyeztetések és szakmai szempontok alapján kiválasztott vizes sportlétesítmények üzemeltetői kapnak támogatást a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben megnövekedett többletterheik enyhítésére.

sportért_felelős_államtikárság

A szomszédos országban zajló háború miatt megemelkedett közüzemi energiaköltségek jelentős feladatot rónak mind az állami, mind az önkormányzati szereplőkre az üzemeltetésükben álló vizes létesítmények és azok útján nyújtott közszolgáltatások fenntartásában.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a kialakult helyzet enyhítése érdekében azonnali intézkedést tartott szükségesnek, ezért a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérte a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszó sportágak, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon sportágak, továbbá a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket.

A felmérések és szakmai egyeztetések alapján kiválasztott vizes létesítmények üzemeltetőinek az üzemeltetési többletterhek enyhítésére a Sportért Felelős Államtitkárság kormányzati forrásból vissza nem fizetendő támogatást nyújt az idei naptári év végéig. A támogatásért cserébe az önkormányzat fenntartó meghatározott vállalásokat tesz annak érdekében, hogy a versenysport, az utánpótlássport és lehetőség szerint az MÚSZ Úszó Nemzet Program ne sérüljön.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Címkéksport