Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszatért a nyugalom Ulánbátorba

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. július 3. 9:17

Visszavonták a hadsereget csütörtökre virradóra Ulánbátor utcáiról, miután a mongol fővárosban teljesen helyreállt a nyugalom – közölte az ország igazságügy-minisztere.

Cend Münkh-Ordzsil úgy vélekedett, hogy a helyzet stabilizálódott másfél nappal az öt halálos áldozattal és 300 sebesülttel járó zavargások után és nem áll fenn annak veszélye, hogy kiújuljanak az erőszakos cselekmények. A katonai egységek szerepét a rendőrség alakulatai vették át.

Nambarín Enhbajar mongol államfő kedden este négy napra érvényes rendkívüli állapotot hirdetett ki, miután a múlt hét végi parlamenti választások eredményét vitató tüntetők felgyújtották a kormányzó Mongol Népi Forradalmi Párt székházát és valóságos utcai harcok törtek ki Ulánbátorban.

Bár csütörtökre láthatóan csökkent a járőrök száma, több útlezárást fenntartottak a fővárosban. Szerdán az országos választási bizottság bejelentette, hogy újraszámlálják a voksokat Ulánbátor legalább két körzetében. Azt azonban nem közölték, hogy mikor teszik közzé a hivatalos eredményeket.

Címkékjárőr