Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízkincskeresők Tatán

Szöveg: K. F. A. |  2012. május 12. 11:13

Május 9-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg Tatán a „Vízkincskereső” környezetvédelmi vetélkedőt. A Vizek Városának hét különböző pontján állítottak fel állomásokat a szervező Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. munkatársai.

A várost biciklivel körbejáró versenyzőket először a tatai rendőrkapitányság és az egyik autósiskola munkatársai készítették fel a szabályos közlekedésre, majd kezdődhetett a tényleges verseny…
A különböző állomásokon az Által-ér Szövetség, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt., a polgári védelem, valamint a Magyar Madártani Egyesület munkatársai várták rövid előadásokkal, bemutatókkal a csapatokat. A résztvevők így megismerkedhettek Tata vízrajzával, a város madárvilágával, a környezetvédelem fontosságával.

A verseny végállomása – hagyományosan – az MH 25. Klapka György Lövészdandár rendezvényterme volt, ahol Kaszás Tamás zászlós, a humán részleg altisztje ismertette meg a diákokat s kísérő tanáraikat a tatai katonák mindennapjaival, majd a kantinban elköltött ebéd után a záróteszt megírása következett, mely a verseny során elhangzott ismereteket kérte számon.

Míg a szervezők a tesztlapokat javították, Kerekesné Fuli Anikó főtörzsőrmester a – május 18-20-i Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál programajánlójaként összeállított – török kori kiállításon vezette végig a versenyzőket, bemutatva a 16. századi Tatát, az akkor használt fegyvereket, viseleteket.

A versenyen négy általános iskola hét csapata mérette meg magát. 3. helyezett lett a Kőkúti Általános Iskola „Sivatagi rohamkukacok" csapata; 2. helyezést ért el a – szintén Kőkútis – „007 Klapka Lövészdandár" csapata, míg a versenyt a Vaszary János Általános Iskola „GFK" csapata nyerte meg.

A díjakat Sipos Antal ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke, valamint Király Dóra, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. PR-managere adta át a csapatoknak.