Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vonzó Hiúz

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. október 13. 17:13

Kiemelt, 737 ezer forintos illetményt ajánlva és egyszerűsített belépési folyamatot garantálva várta a fiatalokat a Magyar Honvédség az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár KF41 Lynx (Hiúz) típusú gyalogsági harcjárművekkel felszerelt lövészzászlóaljához. A végeredmény a toborzók legszebb reményeit is túlszárnyalta: olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egy napra tervezett bevonulást kétnaposra kellett bővíteni.

MH202310_borito

A Lynx üzemeltetéséhez más típusú hozzáállásra, dinamikus, a digitális technikában jártas generációra van szükség – ez az üzenet elérte a fiatalokat, az „Embert a vasra!” szlogennel meghirdetett toborzóprogram egyértelműen sikert aratott. Már a kampány augusztus 11-i bejelentését követő napokban megnövekedett az iranyasereg.hu oldalon regisztráló érdeklődők száma és a toborzóirodák forgalma is. Mindezeken túl országszerte különböző rendezvényeken népszerűsítették a Lynx-ekkel felszerelt hódmezővásárhelyi lövészzászlóaljat – természetesen valamennyi katonai képzési és szolgálatvállalási lehetőség mellett.

A toborzók bíztak benne, hogy a Magyar Honvédség egyik legújabb és legkorszerűbb harcjárműve, illetve a kezelőinek ígért kiemelt, havi bruttó 737 ezer forintos illetmény felkelti majd az érdeklődést, a végeredmény azonban felülmúlta a várakozásokat: többszörös volt a túljelentkezés, ezért kétnaposra kellett bővíteni a bevonulási procedúrát. További érdekesség, hogy az egyszerűsített felvétel során egy korábban csak katonai igazgatási gyakorlatokon tesztelt rendszert alkalmaztak a szakemberek.

További részletek a Magyar Honvéd magazin október 13-án, pénteken megjelenő számában!