Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Zene nélkül mit érek én…?”

Szöveg: Kerekesné Fuli Anikó főtörzsőrmester |  2010. december 24. 10:17

December 21-én, az esti órákban, a tatai Helyőrségi Klubban tartotta évzáró koncertjét az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekara.

Balázs Attila százados, a zenekar vezetője és karmestere rövid áttekintést nyújtott a hallgatóságnak a 2010-es év zenekart érintő eseményeiről. Így az együttes 5 éves jubileumáról, a tavaszi árvízvédelmi munkálatokról, a III. Regionális Katonazenekari Fesztiválról.

Az elhangzó zeneszámokat is ennek megfelelően válogatták össze – koncertjeik legközkedveltebb műveiből.

Az együttes zenei sokszínűségének köszönhetően mindenki megtalálhatta a saját ízlésvilágának leginkább megfelelő zeneszámot. Legyen szó akár klasszikus korálról, balettzenéről, ír népzenei feldolgozásról vagy épp musical-egyvelegről…

Felhangzott – többek között – Fučik: A gladiátorok bevonulása című indulója, Enrique Crespotól a Metamorfózisok, valamint egy válogatás Andrew Lloyd Webber közkedvelt műveiből – a Jézus Krisztus Szupersztárból, a Macskákból és az Evitából.

Az érdeklődők közelről is megtekinthették a Megyei Prima-díjat, melyet a zenekar 2010. november 27-én vehetett át munkája elismeréseként.
Balázs Attila százados bemutatta továbbá a zenekar – frissen elkészült – második CD-jét is, mely 2011. januárjától a közönség számára is hozzáférhető lesz.

Mint ünnepi köszöntő szavaiban elmondta: „a zenekar nagy szeretettel készül minden koncertjére, s a teltházas előadások mutatják a hallgatóság szeretetét is. Így minden találkozásunk magában hordozza a karácsony üzenetét."
E szavak mosolyt csaltak mindenki, így Robozné Schönfeld Zsuzsanna, Tata város alpolgármesterének ajkaira is.

A másfél órás koncert ráadásszáma – stílszerűen – Máté Péter: „Zene nélkül mit érek én…?" című dala volt, melyet kicsi és nagy lelkesen énekelt a zenekarral.

 

Kép: Domonkos Ágnes