Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zenés őrségváltás és huszártánc a Sándor-palota előtt

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Tóth László |  2022. június 18. 18:17

Zenés őrségváltás és színes, táncos felvonulás várta az érdeklődőket június 18-án, szombaton, a budai Várban. Az eseményen - mások mellett - részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

TOT_0142

A program az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Budapest Helyőrség Zenekar térzenéjével kezdődött a Sándor-palota előtti Szent György téren, majd pontban délben megjelentek a Honvéd Palotaőrség katonái, akiknek fegyveres alaki bemutatója ismét óriási sikert aratott.

TOT_0365

Ezt követően huszárok felvezetésével érkezett a térre a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, hogy egy történelmi tradícióinkból eredő színes táncos felvonulással kápráztassa el a közönséget. „A Táncra magyar! Huszártánc a Sándor-palota előtt” című produkcióban a művészek rövid, dramatikus játéka gazdag zenei anyaggal, autentikus viseletekkel és hagyományos eszközökkel idézte meg a korabeli toborzás szokását, különleges betekintést nyújtva sokszínű, hagyományos táncos szokásainkba.