Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balaton 2015: a Visegrádi Négyek sikere

Szöveg: Snoj Péter |  2015. december 3. 17:25

Az együttműködés ékes példája ez a gyakorlat, amin láthatjuk, hogy miként támaszkodhatunk egymás képességeire és hogyan tudunk közösen dolgozni – fogalmazott dr. Benkő Tibor vezérezredes Hódmezővásárhelyen, december 3-án, csütörtökön. A Honvéd Vezérkar főnök szlovák kollégájával, Milan Maxim vezérezredessel látogatta meg a Balaton 2015 közös kiképzésen résztvevő katonákat.

1596005111

Október 15. óta tart hazánk területén a Balaton 2015 elnevezésű közös kiképzés, amelyen a Visegrádi Négyek nemzetei vesznek részt. Lengyelország technikai eszközök rendelkezésre bocsátásával járul hozzá a sikerhez, Szlovákia és Csehország pedig 20-20 katonával képviseli magát.

A gyakorlat december 3-ai bemutatónapján a meghívott vendégek bepillantást nyerhettek az Ideiglenes Biztonsági Határzár körüli munkálatokba: a tereprendezéstől kezdve, a szervizutak kialakításán át egészen a határzár elemeinek rögzítéséig.

1596005111

Dr. Benkő Tibor vezérezredes a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: „amit itt a bemutatón láttunk, az a valóságban is megtörténik nap, mint nap. A magyar katonák több mint négy hónapja vesznek részt a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében." Hozzátette, hogy a külföldi katonák nem látnak el határrendészeti szolgálatot, kizárólag támogató feladatokban vesznek részt.

„Katonáim és a magyar kollégák visszajelzései alapján nagyon jó az együttműködés. A Balaton 2015 nem csak gyakorlat, hanem bizonyítás is. Bizonyítanunk kell az együttműködést és azt, hogy jó munkát végzünk. Köszönöm katonáinknak a kitűnő munkát" – fogalmazott Milan Maxim vezérezredes.

1596005111

Fotó: Rácz Tünde