Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatót tartott az MH Katonai Rendészeti Központ

Szöveg: Gyergyói Zsolt |  2016. szeptember 13. 17:29

Ünnepélyes keretek között mutatkozott be az MH Katonai Rendészeti Központ szeptember 13-án, kedden. A március elseje óta működő alakulat a szervezési időszak lezárása alkalmából tartott szemlét, melyen jelen volt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

1596019812

„A közösségért, a nemzetért felelősséget vállaló emberek képessége, hogy felismerjék a kor kihívásait és áldozatot vállaljanak" – jelentette ki a rendezvényen a honvédelmi miniszter. Dr. Simicskó István hozzátette: korunk változó biztonsági helyzetét, a terrorcselekményeket, az erőszakot látva Európában erősíteni kell a magyar emberek biztonságérzetét. Ezt teszi a Magyar Honvédség, ezen belül pedig az MH Katonai Rendészeti Központ is. Magyarország kiveszi a részét a világban tapasztalható új helyzet kezeléséből.

Mergancz Sándor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszönetet mondott a katonai vezetésnek, hogy új alapokra helyezhették a szervezetet, mely már országos hatáskörrel bír. Az MH Katonai Rendészeti Központ jelen van minden helyőrségben, a katonai rend fenntartásán, a rendezvénybiztosításon és a katonai járművekkel kapcsolatos baleseti helyszíneléseken túl közbiztonsági feladatokat is ellát az állampolgárok nyugalma és biztonsága érdekében.

1596019812

A szemlén dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök megtekintette a központ katonáinak statikus és dinamikus bemutatóját. Egyebek mellett láthatták a katonai rendész járőr ellenőrző tevékenységét, de a különböző katonai közelharcelemek, illetve technikák demonstrálása is része volt a bemutatónak. Az egyéni fegyverzet, a szakfelszerelések és az új gépjárműpark megtekintése után egy újabb dinamikus bemutató következett. Egy civil rendezvényen lövöldöző ámokfutó megfékezésére mutattak példát a katonák.

Az esemény végén a miniszter még egyszer köszönetet mondott az MH Katonai Rendészeti Központ tagjainak munkájukért. Mint fogalmazott: Magyarország a rend pártján áll, a katonáknak pedig példát mutatva a rendet kell szolgálniuk.

A rendezvény díszmenettel zárult.

1596019812


Fotó: Dévényi Veronika